20 October 2011

#BumbleBig

Sebenarnya, aku taknak update benda ni. tapi. aku tak tau nak cerita kat sape. disebabkan ini aja lah teman yang aku ada selama beberapa tahun ni, kat sini je lah aku luah apa yang aku rasa.



#BumbleBig

you know who you are.




aku syg kau. syg sgtsgt. aku tak tau kenapa aku syg kau. no reason. at all. aku tak tau kenapa aku masih bersabar dengan kau. kau tak layan aku jahat. kau tak layan aku buruk. tapi, kau jugak tak layan aku 100% baik. ya, mungkin tu cara kau. dan aku decide yang aku akan ikut cara kau. aku akan buat apa yang aku rasa akan buat kau rasa happy, rasa senang dgn aku. aku tau kau syg gf kau. aku tau kau lama dengan dia. dan aku tau kau masih rasa bersalah dgn dia. aku tak tau sampai bila kau nak hidup dalam kepompong tu.

aku sabar. sebab aku syg kau. aku teringin nak jadi mcm orang lain. org lain yang bercinta. mcm upload gambar, bebas nak comment syg syg kat fesbuk, dating dating. tapi aku kena terima hakikat yang aku ni 'kekasih underground' kau aja. aku hanya tempat kau rebound. yang mana kau nak lupakan dia, kau cari aku. aku terima tu semua. aku terima. sbb aku syg kau.

tapi, skang ni aku rasa, sakit tu lebih banyak dari happy. sakit = 70%, happy = 30%. bila kau ada dengan aku, tengok kau tidur, aku rasa happy. aku rasa happy yg 30% tu. bila kau takde depan aku, sakit aku bertambah. bertambah tambah. kenapa aku rasa mcm gini eh? kenapa aku amek keputusan untuk jadi mcm gini?

betul apa mak aku cakap. "if u choose him, jangan komplain sakit. i've through it. kalau adik syg dia, adik terima je, adik sabar je lah. umi nak cakap pun tak boleh. sbb adik dah decide."

hari hari aku try nak jadi kuat. hari hari aku cuba untuk jadikan diri aku kuat. aku cuba untuk buat aktiviti2 yang boleh buat aku lupa dia. tapi tak boleh. aku rasa mcm each and every second aku pk kan dia. each and every second jugak aku rasa sakit. sakit yang tak lepas. sesak sgt dada ni. tapi aku sabar. air mata aku jgn cakap lah. hanya Tuhan je tau.

aku taknak paksa kau. aku taknak paksa kau putus dgn gf kau and lupakan dia. sbb, impossible kau lupakan dia. and aku tau, sampai bila bila pun aku akan jadi tempat rebound kau. sampai bila bila pun kau takkan dapat lupakan dia. sampai bila bila pun kau tak akan move on.

aku sabar. aku sabar.

bukan aku tak cuba carik lain. bukan aku tak cuba nak move on. tapi hati aku ni. aku da penat mencari. setahun lebih. setahun lebih aku terumbang ambing mcm ni.setahun lebih hidup aku tak tentu arah. aku kenal kau. first jumpa kau. first berbual depan depan dengan kau. first peluk kau, aku happy. aku taknak benda tu tamat. aku nak kau ada je dengan aku sampai bila bila, aku nak kau aku punya sorang. tapi, hakikatnya, aku kena terima yang kau bukan aku punya. aku pinjam kau, kau pinjam aku. tu je.

aku terseksa. aku sgtsgt terseksa. hati aku ni dah pecah dah. dah habis remuk dah. aku tak tau mcm mana nak handle lagi.
aku cuma nak tunggu kau cakap "i lepaskan u" je. kalau keluar perkataan tu dari mulut kau bermaksud kau dengan gf kau dah okay. dan aku akan paksa diri aku, untuk keluarkan air mata kegembiraan tengok kau happy. aku akan senyum masa aku menangis. aku akan cuba. even aku tau aku tak boleh.

aku takkan tinggalkan kau. aku syg kau. dan aku akan sentiasa ada bila kau perlukan aku.sampai kau dah okay dgn gf kau.




kau kuat kan dfan?
fakyu.










aku teringat kau kiss dahi aku. aku teringat kau belai rambut aku, aku teringat kau senyum tengok aku. aku rindu benda tu semua. dan kalau boleh aku taknak benda tu stop mcm tu je. tapi aku tau. benda tu akan stop.satu hari nanti.






aku syg kau, #BumbleBig
**crying










dfanheartcore

1 comment:

RZL said...

touching skt baca ni :(