04 March 2009

Aku 2009

time:0743
date:5march09
place:home in KL b4 go to college

Life aku mcm biase.kosong.single.kdg2 best jugak jadi single.tapi yg tak best nyer bile kite single tapi dlm mase yang samer kite tgh suke dan mengharap kat seseorang.habis nak buat mcm maner. perasaan tak blh di pakse.mcm tu jugak aku. dah pasaan aku mcm tu. huahua. kat sini bukan aku nak cite pasal diri aku dan life aku. aku nak cite kejadian baru2 ni yg menimpa kawan2 aku.
PANADOL.ape fungsi panadol?bagi aku, kalau aku btl2 dah nazak baru aku makan itu panadol.maklum lah, aku bukan suke pun makan panadol.panadol hilang kan sakit kepale,migrain n sunggugut.huhu.tu je lah functionnyer. tapi kdg2 aku migrain terus je aku tido. tak kuase oh nak makan2 panadol!aku benci ubat.yelah pade aku, kalau mati takyah tunggu sakit.org yg sehat pun blh mati secara tibe2. tapi ape yang aku nak ketengahkan disini, kenape panadol disalah gunakan? ko tensyen,stress mcm mane sekalipun,perluker makan panadol byk dgn kate lain overdose. perluker?eh, nak bandingkan masalah BOIFREN korang tu dgn masalah hidup aku ni, patut aku yg telan panadol bukan korang. tapi kenape aku rase tak perlu? c'mon ah, ko bunuh diri tak dapat ape pun. mati straight masuk neraka,no belok2.kalau ko stay lagi kat dunia, at least, ko ade mase nak bertaubat,.kan. ni tak,.tak blaja agama eh?sejahat2 aku pun, aku tau lah hukum hakam agama ni. even aku tak practise ape yg disuruh.tapi serious cakap, ko tak dapat ape pun ko mati. dah lah mati mcm tuh jer.then, takde lah peluang ko nak revenge kat bf ko tuh. btl tak??

ape pulak kene mngena ngn gamba2 aku ni. ni lah die. tgok gamba aku korang dah tau aku mesti sosial kan? ye, aku mmg sosial dan aku dah hadapi mcm2 masalah. dari masalah family,kewangan,lelaki dan studies. tapi ade ker aku p carik panadol?tade kan? paling bangsat aku buat pun aku tumbuk dinding, aku garik tangan aku,aku carik something yg blh aku baling,(kebiasaannyer bantal).tu je lah. bukan ape. aku garik tgn, tumbuk dinding sbb aku rase puas. tak susah kan orang pun. susah kan diri sendiri.aku ni jahat,jahat sendiri.tak melibatkan kawan2 aku. bukan aku garik tgn sampai darah dorang kene hantar p hospital pun.bukan dorang kene jage makan minum aku pun.bukan dorang kene soal jawab ngn polis pun.


to girls out there, wake up lah. jgn tunjuk kelemahan korang pada lelaki yang mengkhianat korang.kalau dah terang2 jantan tu buat tahik kat depan muke korang,just left him.jgn jadi bodoh ko pegi bunuh diri@ bunuh jantan tuh. tak gune pun. baik ko buat bodo, act cool. biar die sedar sendiri. Tuhan sygkan HambaNya. Tuhan akan makbulkan orang yg teraniaya,InsyaAllah. ko tak rugi aper pun. Let's say lah, jantan tuh da amek virginity ko. biar je. die main ko pun bukan ko orang yg pertama. Dahlah ko bukan orang pertama, then ko blh plk nak tggu jantan mcm tuh yg dah tentu2 carik lain. Ko biar jer. Manusia dijadikan berpasangan seperti Adam dan Hawa. kalau ade jodoh, ko jumpe lah jodoh ko. InsyaAllah, ko akan jumpe orang yg sebaik ko, dan sejahat ko. Dalam Al-Quran pun ade cakap, "perempuan yang jahat hanya utk lelaki yang jahat dan sebaliknya" Tuhan kan adil.



Lastly, aku nak cakap kat sini, aku syg semua kawan2 aku, keluarga aku, cikgu2 aku,ady,dan semua yang kenal.even musuh aku sekalipun.buat mase ni aku tak rase aku bermusuh ngn sesapa. orang bermusuh dgn aku mungkin ade. to Fad: aku bukan sengaja nak maki ko. tapi tolong lah pulangkan hp aku balik.
tu je buat mase ni. nnti aku update blog lagi. dah pukul 8. nak p kelas!huaaa~

3 comments:

Farsha said...

dfan , fad amik hp u ker?? heh! sony tu hp u ker? knp u tulis blog cmni? jd atas diri u? tabah ,k..

Feroz vain said...

emm..
nanti i bagi...
i nk ltak mane mke i??
u maki2 i??
n jgan kecoh2 bnde kecik dlam blog boleh x??
xske la..

amy.437 said...

wehh~ble mse lk aq amek panadol sbb jantan wehh?
pas2 nk mara2 lak.
aq taw la ko jge mkn mnum aq dlu.
susa en korg sume.
tp aq da minx maaf en.
forgive nn forget.
kte blaja dri kesilapan.
xbuat silap xblaja weyhh..
sorii aa dfunn aq susa en ko.
aq xtaw lak ko simpan..
aq appreciate tp aq xmintak pn..
sorii again..
tp aq bkn buat sbb jantan ehhh~
skang ni aq nmpk panadol pn nk muntah dokk..
ko igt aq ske sgt ke panadol tu?
aq paling takut ngan ubat..
dat tyme jep aq m'brani kn dri.
demi mmbe weyh..
k laa,sorii sbb nyush en ko..
frens till eternity.
taufan selamanya..